Andrea en Ballyheigue

Ik ben Andrea Teunissen- Schellekens geboren in Tilburg op 19 augustus 1977.

Op mijn 5e begonnen met paardrijden, omdat mijn moeder ook helemaal paardengek was. Eenmaal besmet met het paardenvirus in de paardensport doorgegroeid.

Diverse clubkampioenschappen op mijn naam geschreven met 3 verschillende pony’s en uiteindelijk op mijn 14e gestopt met paardrijden omdat de studie teveel vergde en andere interesses opkwamen.

Het leven gaat door vriendjes komen en gaan, studies worden afgerond.

In 2003 mijn huidige echtgenoot Marcel ontmoet. Samen gaan wonen en in 2007 een huis laten bouwen daarna in 2009 getrouwd.

In dat zelfde jaar vroeg mijn vriendin en buurvrouw Erika of ik een keer mee ging naar de manege waar zij leste om ook eens een proefles te doen……

Uiteraard was ik meteen weer verkocht en heb diverse lessen gevolgd.

Daarin vond ik geen uitdaging meer en toen op zoek gegaan naar een verzorgpaard. Die hebben we gevonden in de vorm van een knappe fries genaamd Quinten. Deze fries heb ik samen met Erika een jaar verzorgd. En heel veel plezier met hem beleefd, toch bleef er iets knagen…..

Ik wist wat het was om een eigen paard te hebben, dat wilde ik ook weer graag, gewoon echt een band opbouwen met 1 paard die ik niet hoefde te delen.

In Overleg met Marcel zijn we toen gaan kijken voor een tinker. Een tinker was voor mij al sinds mijn jeugdjaren een droom.

Na lange speurtochten op het internet en contacten met handelaren was hij daar ineens!! Op de foto al meteen verliefd op: Ballyheigue

Ballyheigue, een bruinzwarte ruin vers uit Ierland. Nog in quarantaine.

We zijn gaan kijken zodra hij uit quarantaine kwam. En ook Ballyheigue leek mij meteen te accepteren als leider en volgde mij trouw zonder touwtje door de wei. Dat was het dan de zoveel bespoken klik! Dit MOEST ‘m worden!

Maar ik was niet alleen natuurlijk! Ook Marcel moest hem goedkeuren, maar die vond ‘m ook helemaal leuk.. phewwww gelukkig!

De week erna hebben we hem laten keuren door de dierenarts en hij werd goedgekeurd waarna we hem hebben meegenomen naar huis.

Ballyheigue was nog vrij groen en wilde erg graag werken en leren, wat een toppaard! Nog steeds hebben we elke dag heel veel lol samen(Ballyheigue is een echte clown) en kunnen erg van elkaar genieten.

Ballyheigue is een echte allrounder! Springen, dressuren, boscrossen aangespannen lopen, vrijheidsdressuur… niks is hem te gek!

Een ook het deelnemen aan een showteam doet hij erg goed! Hij geniet volop van de aandacht die hij mag genieten op de evenementen en zal ook vanalles doen om die aandacht te krijgen.