Chantal en Gall

Hoi, mijn naam is Chantal en 2.5 jaar geleden heb ik mijn quarter/arabier merrie moeten verkopen. Ik wilde daarna eigenlijk geen ander paard meer.

Tot ik een advertentie zag van een tinker te koop (stiekem was ik al helemaal verkocht van het tinker ras omdat ze zo’n koel en rustig karakter hebben, dat zou voor mijn lichamelijke beperkingen echt ideaal zijn) na een paar tinkies gezien te hebben kwam ik bij Gall uit. Oowww wat was ie leuk!

Maar ik wilde er toch goed over na denken dus een week later weer terug en ik was nog verliefder dan vorige week. Dus heb ik besloten Gall te kopen, een nog geen 3 jarige ruin, wel lekker eenkennig maar dat moest goed komen.

Na een half jaar longe en grondwerk heb ik hem zadel mak laten maken, maar niks bleek wat ik dacht dat ie was. Hij was overal bang voor, de grootste rodeo acties… tja dat was Gall.

Daarna voor hem een andere stal gezocht met meer buiten mogelijkheden en voor mij vele malen dichter bij huis en hem een jaar rust gegeven.

Wow, wat heb ik na een dikke 2 jaar een ander paard gekregen. Van bange tinker naar stuk relaxer, minder rodeo en een hele sterke band opgebouwd. Ik zou hem voor geen goud meer willen missen.

Stiekem denk ik toch dat ik paarden met gebruiksaanwijzing aantrek en onbewust uit zoek.

Wat ben ik trots op hem en wat ie tot nu bereikt heeft met mij samen ondanks al mijn lichamelijke beperkingen.

Groetjes Chantal en Gall