Christien en Tirzah

Ik ben Christien, geboren op 16 juni 1988.

Toen ik 10 jaar was mocht ik een sport kiezen, en ik wist meteen dat het paardrijden moest worden. Als ukkie had ik wel eens paarden door het bos zien rijden, gigantische, imposante wezens vond ik het. Dat mensen daarop durfden te klimmen vond ik ongelofelijk, dus toen ik die kans kreeg op mijn 10e heb ik geen moment geaarzeld.

Met tinkers heb ik eigenlijk nooit veel gehad; ik dacht altijd dat het saaie, slome paarden waren. Ik hield meer van de racemuizen – welsh pony’s, arabieren- als het maar hard ging. Toen ik op mijn 21e eindelijk genoeg spaargeld had voor een eigen paard, had ik door mijn drukke studie al bijna een jaar niet meer gereden. Toch wilde ik zo gauw mogelijk een paard kopen. Een snelle, drukke pony leek me geen goed idee. Uiteindelijk heb ik op marktplaats gezocht op het woordje “bomproof.” Het zoekresultaat bestond uit allemaal paarden van rond de 20 jaar oud, die lekker buitenritjes wilden maken voor hun pensioen. En een tinker merrie van 5 jaar oud, met deze foto bij de advertentie waarop ze op d’r kont in de wei zit:

Christien en Tirzah

Ik was op slag verliefd. Wat was ze mooi! Wat een manen, wat een mooie kleur en wat een gevoel voor humor! Ik was echt meteen verkocht. Toen we haar gingen bezichtigen wist ik het zeker: dit moest mijn paardje zijn! In september 2009 heb ik Tirzah gekocht. Al mijn vooroordelen over de tinker heb ik moeten bijstellen. Geen dag is saai met Tirzah, ze heeft hilarische streken en ze kan HEEL ERG HARD.

Ik had Tirzah eigenlijk om buiten mee rond te hobbelen, maar ze wilde voor geen meter naar me luisteren, dus toen zijn we toch maar gaan dressuren. Dit heeft onze band enorm verbeterd. Inmiddels zijn we zelfs al L1 met winst. Toen ik de kans kreeg om mee te rijden met een showteam, heb ik die met beide handen aangegrepen. Het bevalt ons goed. Boscrossen, dressuren en shows – Tirzah is een stuk veelzijdiger dan ik had durven dromen. Achteraf ben ik toch wel heel erg blij dat ik voor een tinker heb gekozen!